Weekend Groningen - Een stedentrip vol gezelligheid

Beleef Groningen en geniet op de Grote Markt

Voor een vakantie vol culturele bezienswaardigheden hoeft u helemaal niet lang onderweg te zijn. Tijdens een weekendje Groningen wandelt u vanuit een centraal gelegen hotel namelijk zo naar de Grote Markt. Hier kunt u de hoge Martinitoren beklimmen en de schilderingen in de Martinikerk bewonderen, voordat u Groninger Koek bestelt op een terrasje. Of maakt u eerst een tour langs de vele authentieke hofjes van de stad?

Cultureel weekendje in eigen land

In de rustige noordoostelijke provincie Groningen ligt welgeteld één echte grote stad: Groningen. Meer is gelukkig ook helemaal niet nodig. Want hoewel de stad het in de oorlog zwaar te verduren heeft gehad, zijn er tijdens een weekendje Groningen nog een heleboel bezienswaardigheden te bewonderen. De beroemde Martinitoren aan de Grote Markt bijvoorbeeld, op loopafstand van een centraal gelegen hotel van Kras. Deze kerktoren, ook wel 'd'Olle Grieze' genoemd, is hét symbool van de stad. Voor een vrij uitzicht over de huizen aan de Grote Markt, de kerken en andere gebouwen in de stad, kunt u de ruim 95 meter hoge toren beklimmen. Maar ook de muur- en gewelfschilderingen en het 15e eeuwse barokorgel zijn een bezoek aan de Martinikerk meer dan waard. Hierna kunt u een gezellig terrasje op de Grote Markt uitzoeken om verse Groninger Koek te proeven.

Actieve stedentrip Groningen

Wie tijdens een actief weekendje Groningen graag de verborgen bezienswaardigheden van de stad ontdekt, kan een stadswandeling maken langs de vele hofjes. Niet alle hofjes zijn vrij toegankelijk, maar bij een groot aantal hofjes bent u wel van harte welkom. Zo kunt u bijvoorbeeld door de 17e eeuwse zandstenen poort van het Sint Anthony Gasthuis naar binnen om een kijkje te nemen op de groene binnenplaats, omringd door kleine, eenvoudige huisjes. Wie geïnspireerd is geraakt door de schoonheden van het oude Groningen, kan voor souvenirs winkelen aan het Gedempte Zuiderdiep. Deze straat staat namelijk bekend om het grote aantal antiekwinkels. Even ontspannen na al dat wandelen? Boek dan een hotel in Groningen met wellness faciliteiten en kom helemaal tot rust in de sauna!

6 Weekendjes weg naar Groningen gevonden
Nederland
v
Groningen
v
Weekendje weg
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xGroningenv
Soort vakantie
xWeekendje wegv
Soort Weekendje weg
Actieve vakantie(1)
Stedentrip(1)
Vervoersoort
Eigen Vervoer(6)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
1-2 dagen(4)
3-5 dagen(6)
Klantbeoordeling
8 en hoger(2)
7 en hoger(6)
6 en hoger(6)
Accommodatie Type
Hotel(6)
Aantal sterren
3 sterren(6)
Faciliteiten
Airco(1)
Al la Carte Restaurant(1)
Duurzame accommodatie(4)
Fitnessruimte(1)
Geschikt voor mindervaliden(1)
Huisdieren welkom(5)
Lift(6)
Parkeergelegenheid(6)
Restaurant(4)
Sauna(1)
Wifi aanwezig(6)
Wifi gratis(6)
Afstand tot centrum
< 250m(1)
< 1km(2)
< 2km(6)
< 5km(6)
Afstand tot openbaar vervoer
< 500m(6)
< 1km(6)
< 2km(6)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(6)
€ 100 - € 199(5)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

7,5
Beoordeling Weekendje weg Nederland Groningen door reizigers van Kras
Gebaseerd op 282 reviews