Haarlem wordt al jaren gezien als een van de mooiste steden van Nederland. Gezellige winkelstraten, historische musea en rijk versierde gebouwen wisselen elkaar af met grachten, pleinen en hofjes. Vooral de gotische Grote of Sint-Bavokerk, het Teylers Museum en het Frans Hals Museum zijn echte bezienswaardigheden. Bij Kras verblijft u tijdens een weekend Haarlem in een luxe hotel met restaurant met Michelinster. Dat wordt genieten! 

Het 'mooie' centrum van Haarlem

Dankzij het historische karakter van Haarlem staat deze stad al jaren op de lijstjes van 'mooiste steden van Nederland'. Gezellige winkelstraatjes, grachten, pleinen en rijk versierde bouwwerken vormen samen het decor van Haarlem. Om ook de interessante musea en sfeervolle horecagelegenheden niet te vergeten. Tijdens een weekendje weg Haarlem zal van verveling geen sprake zijn. Het centrale punt in het centrum van Haarlem is de Grote Markt. Het stadhuis en de Grote of Sint-Bavo kerk zijn hier gevestigd. Deze gotische kerk is dankzij de 78 meter hoge vieringtoren en houten gewelven absoluut een bezoek waard. Maar vanuit de Grote Markt loopt u ook zo de Barteljorisstraat en Grote Houtstraat binnen; de belangrijkste winkelstraten van Haarlem.

Musea bezoeken in Haarlem

Bij Kras verblijft u tijdens een weekendje weg Haarlem in een 4 sterren hotel met restaurant met Michelinster. U geniet hier in stijl van een luxe lunch of 4-gangen diner. Vanuit het hotel in het centrum van Haarlem loopt u zo naar de bekende musea. Het Frans Hals Museum en Teylers Museum zijn echte bezienswaardigheden in Haarlem. Overigens hangen er in het Teylers Museum niet alleen werken van deze Nederlandse zakenman. Ook schilderijen van Michelangelo en Rembrandt van Rijn zijn hier te bewonderen. Vergeet ook het gebouw zelf niet te bekijken. Dit monumentale pand staat bekend om de romantische lichtinval van de Ovale Zaal.

Uitwaaien in Zandvoort

Schijnt de zon volop tijdens een voordelig weekend weg Haarlem? Zet dan koers naar de naastgelegen badplaats Zandvoort. Hier geniet u op het Noordzeestrand van de zon en de golven van de zee. Maar ook met minder weer is het hier goed toeven tijdens een strandwandeling. In een van de vele strandpaviljoens warmt u op met een kop thee of warme appeltaart. Overigens vindt u in Zandvoort ook allerlei modeboetiekjes, een heus circuit én het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Natuurliefhebbers zitten goed in dit landschap vol duinen, graslanden en Wisenten. Bij terugkomst in het hotel in Haarlem kunt u aanschuiven voor het 4-gangen diner in een restaurant met Michelinster. Geniet u straks ook van culinaire hoogstandjes tijdens een weekend Haarlem van Kras?

Verfijn uw keuze
2 Weekendjes weg Haarlem
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Michelinsterarrangement Ratatouille Food & Wine - Grand Hotel Amrâth Frans Hals
Michelinsterarrangement Ratatouille Food & Wine - Grand Hotel Amrâth Frans Hals
  • Inclusief 1 x 4-gangendiner
  • Restaurant met Michelinster
  • Verblijf in het centrum van Haarlem
  • 2 of 3 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-08-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf129
K
8,6
24 beoordelingen Weekendje weg Nederland Haarlem door reizigers van Kras