Tijdens een weekendje weg in Hengelo maakt u kennis met het Twentse landschap. Op de fiets bijvoorbeeld, want vanuit een 4 sterren hotel in Hengelo zijn de glooiende weilanden, bossen en historische boerderijen van landgoed Twickel niet ver. Maar u kunt natuurlijk ook eerst de paalwoningen van De Kasbah bewonderen, voordat u een theatervoorstelling bijwoont in Schouwburg Hengelo of het Wilminktheater in Enschede.

Een typisch Twents weekendje in Hengelo

Vanuit een luxe hotel van Kras fietst u tijdens een weekendje weg Hengelo zo de Overijsselse natuur in. Ontdek het typisch Twentse coulissenlandschap en volg de fietspaden langs oude boerderijen naar het landgoed Twickel in het nabijgelegen Delden. Op het landgoed, gekenmerkt door glooiende weilanden en uitgestrekte bossen vol eeuwenoude eiken, bevinden zich ruim honderd historische boerderijen met opvallende zwart-witte luiken. Om ook het middeleeuwse kasteel van Twickel niet te vergeten, omgeven door een slotgracht en kleurrijke tuinen. Geniet tijdens een vakantie in Hengelo in de zomermaanden gerust van een kopje thee in de nabijgelegen oranjerie.

Vanuit de Kasbah het theater in

Ook voor culturele bezienswaardigheden kunt u een weekendje weg naar Hengelo boeken. Liefhebbers van architectuur kunnen tijdens een vakantie in Hengelo op zondagen terecht in het Piet Blom Museum. Dit museum is gehuisvest in de door deze bekende architect ontworpen wijk De Kasbah, herkenbaar aan de opvallende paalwoningen gebouwd op betonnen kolommen. Voor een gezellige avond uit kunt u tijdens een stedentrip Hengelo voor zowel films als theatervoorstellingen terecht in de Schouwburg Hengelo. Maar u kunt ook een bezoek brengen aan de gezellige binnenstad van het nabijgelegen Enschede. Hier vindt u naast andere highlights ook het museum Twentse Welle en het Rijksmuseum Twenthe.

Verfijn uw keuze
5 Weekendjes weg Hengelo
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Culinair stoomtreinarrangement 't Lansink - Tuindorphotel 't Lansink
Culinair stoomtreinarrangement 't Lansink - Tuindorphotel 't Lansink
  • Incl. 1 x 6-gangendiner in een rijdende stoomtrein
  • Bijpassende wijnen inbegrepen
  • Bewonder het veelzijdige Twentse landschap
  • 2 of 3 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-09-2019
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf197
K
8,9
146 beoordelingen Weekendje weg Nederland Hengelo door reizigers van Kras