Weekendje weg Kerkrade - Aantrekkelijke arrangementen!

Van historie, abdijbier tot het Limburgse heuvellandschap, ontdek Kerkrade

Het Limburgse Kerkrade is dé bestemming voor een bijzonder weekendje weg met Kras. Het begint met een uniek verblijf in het Abdijhotel Rolduc. Ga op ontdekkingstocht in deze 900 jaar oude abdij en geniet van een ambachtelijk abdijbiertje. Dwaal ook door het Bosquet van Rolduc of maak een nostalgische rit met stoomtrein door het heuvellandschap. Een reis terug in de (mijn)tijd in de Schacht van Nulland sluit hier perfect op aan.

Historisch verblijf in Kerkrade

Ingeklemd tussen Landgraaf en Heerlen ligt Kerkrade. Deze Limburgse stad is een muziekstad bij uitstek. Zo wordt er jaarlijks het Orlando Festival gehouden en eens in de 4 jaar het Wereld Muziekconcours. Maar ook tijdens alle andere dagen van het jaar heeft de historische stad genoeg te bieden. Een weekendje weg naar Kerkrade met Kras begint al bijzonder door uw unieke verblijf in het 900 jaar oude Abdijhotel Rolduc. In dit grootste kloostercomplex van de Benelux kunt u de rococo bibliotheek en de abdijkerk met crypte verkennen. Leer ook over hoe deze abdij de historie van Kerkrade begon en sluit af met een ambachtelijk gemaakt abdijbiertje. Zo begint u goed aan de verkenning van het centrum van Kerkrade. Struin tijdens een weekendje Kerkrade door het boeiende nabij het station. Of wat dacht u van een bezoek aan het GaiaZoo?

Nostalgische ontdekkingstocht bij Kerkrade

Een weekendje weg naar Kerkrade vormt ook de perfecte gelegenheid om de omgeving te ontdekken. Voor een dosis natuur hoeft u niet ver te gaan, want Abdij Rolduc wordt omgeven door het Bosquet. Boek het e-bikearrangement en fiets door het glooiende Limburgse landschap, langs weelderige tuinen en fraaie vijvers. Een bijzondere manier om de omgeving van Kerkrade te ontdekken is ook een nostalgische rit met de stoomtrein. Begeleid door grote stoomwolken wordt u meegevoerd over een van de mooiste spoorlijnen van Nederland: de Miljoenenlijn. Vanuit de trein bewondert u het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Een bezoek aan Nulland, de oudste steenkolenmijn van Nederland, sluit hier perfect op aan. Of gaat u tijdens een weekendje Kerkrade voor een uitstapje naar Maastricht of Valkenburg? Beide bestemmingen liggen op ongeveer 30 autominuten van Kerkrade.

Verfijn uw keuze
6 Weekendjes weg Kerkrade
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie Nederland - Fietsen door Zuid-Limburg
Fietsvakantie Nederland - Fietsen door Zuid-Limburg
  • Tip: Huur een E-bike
  • Verblijf in goede hotels incl. ontbijt en welkomstdiner in Epen
  • Bagagetransport tussen de hotels
  • 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-10-2019
Reisduur 4 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf229
K
8,4
207 beoordelingen Weekendje weg Nederland Kerkrade door reizigers van Kras