Putten mag dan wel een pittoreske plaats in Gelderland zijn, vervelen is hier onmogelijk. Putten ligt aan de rand van het Centraal Veluws Natuurgebied waar dichte bossen, heidevelden en meertjes het decor vormen. De ideale plek om te wandelen op de Veluwe. Met mooi weer biedt het Veluwemeer met zijn strandjes uitkomst. Stap tijdens een weekend weg Putten ook eens binnen bij de Gedachtenisruimte waar de razzia in de Tweede Wereldoorlog centraal staat.

Wandelweekend over de Veluwe

Dankzij de ligging aan het Centraal Veluws Natuurgebied is Putten de ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie. Dit dorp in Gelderland wordt namelijk omringd door dichte bossen, heidevelden en meertjes. Bij Kras maakt u tijdens een weekend weg Putten heerlijke wandelingen over de Veluwe. Kiest u voor een dinerarrangement? Dan staat er 's avonds in het luxe hotel een diner voor u klaar. Met mooi weer kunt u fietsen huren en koers zetten naar het Veluwemeer. Luieren op Strand Nulde of kanoën langs de bosranden behoort tot de mogelijkheden. Bij Kras kunt u tijdens een weekendje Putten zelfs verblijven in een hotel aan het Veluwemeer. Zo stapt u eenvoudig het strand op.

De historische bezienswaardigheden van Putten

Ondanks het feit dat Putten een klein dorp is, heeft het talloze bezienswaardigheden. Zo is het Putter Stoomgemaal absoluut een bezoek waard. Dit gemaal staat op de lijst van beschermde Rijksmonumenten en is op speciale draaidagen toegankelijk voor publiek. De stokers en de machinist geven dan met veel enthousiasme uitleg over de werking van de stoommachine. Tijdens een weekend weg Putten kunt u op zaterdag Korenmolen 't Hert bezoeken. Of treed binnen bij Gedachtenisruimte Stichting Oktober 44. Putten was in de Tweede Wereldoorlog op 1 oktober het decor van een grote razzia waarbij honderden panden werden in brand werden gestoken. De expositie in de Gedachtenisruimte is dan ook een indrukwekkende plek. Boek dus snel een weekendje weg Putten bij Kras en ontdek dit veelzijdige dorp!

Verfijn uw keuze
8 Weekendjes weg Putten
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Bijzonder overnachten de Veluwe - Best Western Premier Kasteel de Vanenburg (hotel)
Bijzonder overnachten de Veluwe - Best Western Premier Kasteel de Vanenburg (hotel)
  • Verblijf in een 17e-eeuws kasteel
  • Omringd door prachtige Franse tuinen
  • 1 x High Tea op de 2e dag van uw verblijf
  • 3 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-07-2019
Reisduur3 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf95
K
8,1
112 beoordelingen Weekendje weg Nederland Putten door reizigers van Kras