De imposante skyline kan onmogelijk geen indruk op u maken tijdens een weekend Rotterdam. Van de sierlijke Erasmusbrug tot de innovatie markthal waar de inwendige mens goed verwend kan worden, in deze maasstad is vervelen geen optie. Kunstliefhebbers kunnen zich vergapen bij de meesterwerken van Rembrandt en Van Gogh in het museum Boijmans Van Beuningen. Zin om lekker te shoppen? Struin dan door de gezellige Koopgoot.

Rotterdam: Manhattan aan de Maas

Een dynamische wereldstad in Zuid-Holland die wordt gekenmerkt door veel moderne architectuur. Zo kan de Nederlandse stad Rotterdam worden omschreven. Wie besluit om met Kras een weekend naar Rotterdam te gaan, wordt verrast door de indrukwekkende bezienswaardigheden van deze metropool aan de Nieuwe Maas. De 185 meter hoge Euromast is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Rotterdam. Vanaf deze uitkijktoren heeft u een grandioos panorama over de stad. Ziet u de prominente Erasmusbrug in de verte schitteren? Vanwege de hoog geknikte stalen paal heeft de Erasmusbrug de bijnaam ‘de zwaan’. Deze lange tuibrug vormt een oneindige inspiratiebron voor fotografieliefhebbers. Mensen met een passie voor fotografie moeten zeker een excursie maken naar het Nederlands Fotomuseum. Dit veelzijdige fotomuseum herbergt met meer dan 5 miljoen beelden een schatkamer voor het visuele erfgoed van Nederland.

Markthal: het foodwalhalla van Nederland

Doordat er in Rotterdam heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst te vinden zijn, staat deze kosmopolitische stad bekend als architectuurstad. Zo is het grootste gebouw van Nederland genaamd De Rotterdam te bewonderen tijdens een stedentrip Rotterdam of vergaap u aan de bekende gele kubuswoningen. Een ander opvallend bouwwerk is de boogvormige Markthal die aan de binnengevel is bekleed met het grote kunstwerk Hoorn des Overvloed. Deze kleurrijke ‘hemel’ bestaat uit levensgrote afbeeldingen van de verse producten die in de Markthal worden verkocht. Binnen in de Markthal is het culinair genieten van tongstrelende delicatessen bij de horecagelegenheden en grote overdekte versmarkt.

Winkelpret in de Koopgoot

Een weekend naar Rotterdam gaan en niet gaan winkelen, voelt bijna als een straf. Rotterdam is een shoppingstad bij uitstek. Veel bekende winkelketens als de Bijenkorf, Esprit en Lacoste zitten ondergronds ‘verstopt’ in de Koopgoot. In de Witte de Withstraat vindt u naast leuke boetiekjes ook knusse restaurantjes, populaire cafés en artistieke galerijen. Smul van een biologische bagel bij de Bagel Bakery of eet de beste burgers van Rotterdam bij Ter Marsch & Co. Als uw buik is gevuld en u weer energie hebt voor twee, is een uitstapje naar het bekende museum Boijmans Van Beuningen een absolute must tijdens een vakantie Rotterdam. In dit museum maakt u een reis door de kunstgeschiedenis van de middeleeuwen tot en met de dag van vandaag. Zo liggen in dit museum topstukken van Rubens, Rembrandt, Dalí en Van Gogh te pronken.

Verfijn uw keuze
3 Weekendjes weg Rotterdam
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
16 beoordelingen Weekendje weg Nederland Rotterdam door reizigers van Kras