Haal uw hart op in de buitenlucht tijdens een weekend Schiermonnikoog. Verken het Nationaal Park dat bijna het hele Waddeneiland omvat. Spot u de Spaanse grazers vanaf de 20 meter hoge Bunker Wassermann? De mooiste wandel- en fietsroutes vindt u in het Bezoekerscentrum, dat in de schaduw ligt van de witte vuurtoren. Breng na alle natuur ook zeker een bezoekje aan het gelijknamige dorpje Schiermonnikoog en spot de walviskaak in het centrum.

De Waddeneilanden ‘TVTAS’

Kent u ‘TVTAS’ nog? Het ezelsbruggetje om de volgorde te onthouden van de vijf Waddeneilanden die ten noorden van het Nederlandse vasteland liggen. Schiermonnikoog is de laatste in het rijtje, na TexelVlieland, Terschelling en Ameland en bestaat bijna in zijn geheel uit nationaal park. Van kwelder tot wad en van Westerplas tot Noordzeestrand. Kortom, een afwisselend decor voor mooie verkenningstochten tijdens een dagtrip of weekend Schiermonnikoog. Op dit eiland is het optimaal genieten van de rust, ruimte en natuur, want het is autoluw.

Nationaal Park Schiermonnikoog met een Spaans tintje

Tijdens een weekend Schiermonnikoog brengt u natuurlijk ook een bezoek aan de ‘mooiste plek van Nederland’, de Vogelkijkhut. Die ligt in Nationaal Park Schiermonnikoog, midden in de Westerplas. Herkent u het geluid van de blauwborst, een kleurrijke zangvogel? In het natuurlandschap van Schiermonnikoog valt nog iets anders op, de Noordertoren. Deze rode vuurtoren pronkt in het westen van het eiland boven Friesland. Twee kilometer lager ligt het Bezoekerscentrum. Dit is dé plek om wandel- en fietsroutes of excursies uit te zoeken en om informatie te winnen over het Nationaal Park Schiermonnikoog. Een mooie stopplaats tijdens een fietstocht is het Bunkermuseum Schlei. Stap terug in de tijd en loop door het communicatiecentrum uit de Tweede Wereldoorlog dat hier is tentoongesteld. Bunker Wassermann is op een 20 meter hoge duin gebouwd en geeft uitzicht over de het eiland en de Waddenzee. Misschien spot u ook wel de kudde Spaanse Sayaguesa runderen die hier grazen. Zij zorgen ervoor dat u mooie tochten door de duinen van het Nationaal Park kunt blijven maken.

Spot de walviskaak in Schiermonnikoog

Ook de hardloopschoenen kunnen prima mee tijdens een weekend Schiermonnikoog. Voor een zogenaamde ‘trailrun’ bijvoorbeeld. Hardlopen over de uitgestrekte zandplaat ‘Het Rif’ bij de Lauwerszee en langs de eerdergenoemde rode vuurtoren. Neem een rustpauze bij strandpaviljoen De Marlijn en doorkruis vervolgens de slingerpaden in het glooiende naaldbos. Behalve een prachtige natuur heeft het eiland ook bezienswaardigheden in het gelijknamige dorpje Schiermonnikoog die een bezoekje waard zijn. Zoals de jachthaven aan de Veerdam en de walviskaak in het centrum die memoreert aan de walvisvaart in de periode na de WOII. En de vele gerestaureerde eilanderhuizen die u herkent aan de ‘afgewolfde’ zadeldaken zorgen voor een gevoel van vakantie, gewoon in Nederland.

Verfijn uw keuze
1 Weekendje weg Schiermonnikoog
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,4
57 beoordelingen Weekendje weg Nederland Schiermonnikoog door reizigers van Kras