Van La Trappe tot Tilburgs kruidenbitter: bestel gerust een van de lokale specialiteiten tijdens een Bourgondisch weekendje weg in Tilburg! Wilt u eerst de historische bezienswaardigheden van de Brabantse stad bezichtigen? Bezoek dan het Paleis-Raadhuis met een grote collectie oudheidkundige voorwerpen in het Stadsmuseum. Of kom in het TextielMuseum alles te weten over de vroegere én hedendaagse textielproductie.

Bourgondisch weekendje Tilburg

Wie een hotel van Kras boekt voor een weekend in Tilburg, kan niet om de bourgondische Brabantse levensstijl heen. U boekt een weekendje Tilburg van Kras namelijk inclusief bezoek aan de Bierbrouwerij De Koningshoeven in Berkel-Enschot, waar het bekende Nederlandse La Trappe bier gebouwen wordt. En natuurlijk mag u zelf gerust even proeven! Ook in hart van Tilburg zullen de sfeervolle terrassen u niet ontgaan. Maar wandel voordat u hier neerstrijkt vooral ook even door de kleine straatjes van het Dwaalgebied, met statige herenhuizen en tal van gezellige boetiekjes, waar u tijdens een vakantie in Tilburg uitgebreid kunt winkelen.

De jonge jaren van Vincent

Ook aan historische bezienswaardigheden geen gebrek tijdens een weekendje weg Tilburg. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Stadsmuseum Tilburg, met een grote collectie schilderijen, oudheidkundige en volkenkundige voorwerpen. Dit museum is gehuisvest in het in opdracht van koning Willem II gebouwde Paleis-Raadhuis, waar Vincent van Gogh in zijn jonge jaren tekenlessen kreeg! Of ga terug in de jaren dat de textielindustrie voor Tilburg van groot belang was in het TextielMuseum. Hier vindt u niet alleen oude, werkende jacquardweefgetouwen en een wasserij, maar produceren de verschillende textielmachines ook nu nog kleding.

Verfijn uw keuze
1 Weekendje weg Tilburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
12 beoordelingen Weekendje weg Nederland Tilburg door reizigers van Kras