Weekend Utrecht - Voordelige stedentrip naar Utrecht

De ideale combinatie van cultuur en natuur tijdens een weekend Utrecht

In de provincie Utrecht kunt u niet alleen de gelijknamige stad bezoeken, maar ook kastelen bewonderen en wandelen langs de Vinkeveense Plassen. Een weekend in Utrecht staat dan ook garant voor een veelzijdige vakantie in eigen land. Beklim tijdens een weekendje weg in Utrecht de Dom en kijk uit over de stad en de vele grachten. Of breng een bezoek aan het sprookjesachtige Kasteel De Haar en bewonder de glas-in-lood ramen en de torens met grijze koepeldaken.

Op stedentrip in Utrecht

Wie aan de provincie Utrecht denkt zal ook al snel denken aan de gelijknamige stad. Omdat de Domstad in het midden van Nederland ligt hoeft u niet lang te reizen voor een weekendje weg in eigen land. Utrecht dankt zijn gezicht én bijnaam aan de Dom van Utrecht die u kunt beklimmen. De mozaïekvloer en de muurschilderingen uit de middeleeuwen zijn indrukwekkend, maar ook het uitzicht op Utrecht is vanuit de Dom spectaculair te noemen. Zo kunt u uitkijken op de vele terrasjes aan de Oudegracht en de Romaanse Pieterskerk met zijn grijze daken van bovenaf bewonderen. Tijdens een weekend Utrecht verblijft u in een 4 sterren hotel tegenover het Beatrix theater. U kunt kiezen voor een musicalarrangement waarbij het bijwonen van een musical in het Beatrix theater inclusief is.

Een bezoek aan Kasteel De Haar

Dankzij de vele kastelen die in de provincie Utrecht liggen kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen. Het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar, ligt in het dorpje Haarzuilens op een half uur rijden van de binnenstad van Utrecht. Als u tijdens een weekend Utrecht verblijft in een hotel in Woerden kost de rit naar het kasteel u zo'n 20 minuten. Het neogotische gebouw laat zich kenmerken door donkere muren en vele torens met grijze koepeldaken. U zult zich bij Kasteel De Haar voor even in een sprookje wanen. Binnenin zal dat niet anders zijn als u het beeldhouwwerk, de glas-in-lood ramen en het Japanse aardewerk bewonderd. Overigens kunt u vanuit de haven van Woerden ook kiezen voor een boottocht door het Groene Hart en de veenweidegebieden vol kievitten en scholeksters bekijken.

Wandelen rondom de Vinkeveense Plassen

De wandelschoenen aantrekken om de Vinkeveense Plassen te verkennen kan tijdens een weekend Utrecht natuurlijk ook. Vanuit het luxe 4 sterren hotel in het dorp Mijdrecht fietst u in zo'n 20 minuten naar de oevers van deze plassen. Laat de fiets, die u 2 dagen gratis kunt huren in het hotel, hier eens staan om de Waverhoek wandelroute te volgen. Rietland, moerasbos en veengebieden vormen het decor tijdens de wandeling rondom de Vinkeveense Plassen. Misschien spot u wel een Grutto of Lepelaar. Onderweg kunt u altijd ergens stoppen om de picknicklunch die u van het hotel hebt gekregen te nuttigen. Maar rondom de Vinkeveense Plassen bevinden zich ook vele restaurants waar u kunt lunchen met uitzicht op het meer.

3 Weekendjes weg in Utrecht (provincie) gevonden
Nederland
v
Utrecht (provincie)
v
Weekendje weg
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Streek
xUtrecht (provincie)v
Plaats
Soort vakantie
xWeekendje wegv
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,9
Beoordeling Weekendje weg Nederland Utrecht (provincie) door reizigers van Kras
Gebaseerd op 221 reviews