Weekendje Veluwe - Luxe hotels in en rondom de Veluwe

Een weekend vol natuur en charmante steden


Dankzij de prachtige natuurgebieden en historische steden heeft de Veluwe voor ieder wat wils. De Veluwe ligt in het midden van Nederland waardoor u tijdens een weekendje weg in eigen land niet ver hoeft te reizen. Bezoek tijdens een weekend Veluwe het Nationale Park De Hoge Veluwe en aanschouw het stuifzand, de heiden en de edelherten die hier leven. Of verblijf in Hanzestad Zutphen en verken de middeleeuwse straatjes en verscholen hofjes.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezoeken


Denkt u bij de Veluwe ook meteen aan de bossen, heiden en dieren van het Nationaal Park De Hoge Veluwe? Toch vindt u in deze groene streek in het midden van Nederland ook sfeervolle steden als Arnhem en Zutphen. En vergeet de bezienswaardigheden zoals Paleis het Loo en het Kröller-Müller Museum niet. De Veluwe is dankzij de verscheidenheid dan ook de ideale bestemming voor een weekend weg in eigen land. Natuurliefhebbers kunnen bij Kras voor een weekend Veluwe kiezen en verblijven in een luxe hotel in Hoog Soeren. Vanuit dit dorp fietst u zo naar de Hoge Veluwe waar heidelandschappen met paarse bloesem, stuifzand en loofbossen elkaar afwisselen. U kunt dit Nationale Park op eigen houtje verkennen, maar onder leiding van een gids naar de edelherten en wilde zwijnen speuren kan natuurlijk ook. Kiest u voor een culinair arrangement op de Veluwe? Dan kunt u bij terugkomst in het hotel genieten van een 3- of 5-gangendiner.

Dwalen door middeleeuws Zutphen


Een van de oudste steden van Nederland is Zutphen. Deze Hanzestad ligt vlak bij de Veluwe en laat zich kenmerken door monumentale gebouwen, verscholen hofjes en met kinderkopjes geplaveide straatjes. U zult zich tijdens een stadswandeling in Zutphen voor even in de Middeleeuwen wanen. Tijdens een weekend Veluwe kunt u verblijven in een 4 sterren hotel in Zutphen en de historische binnenstad verkennen. Cultuurliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Sint Walburgiskerk en hier de middeleeuwse bibliotheek de Librije bekijken. Of beklim de toren van de kerk en kijk uit over de wallen en poorten die ooit deel uitmaakten van de vestingwerken van Zutphen. Ook het uitzicht op de rivier de IJssel en de groene weilanden met grazende koeien is vanaf de kerktoren erg mooi. 

Met de boot het Veluwemeer op


Wist u dat de Veluwe ook een heel waterrijk gebied is? Zo ligt het uitgestrekte Veluwemeer tussen de steden Harderwijk en Elburg in het noorden van de Veluwe. Tijdens een weekend Veluwe kunt u een boottocht maken over het meer en de rietkragen en omliggende graslanden bekijken. Sta niet vreemd te kijken als u onderweg windsurfers, zeilers en vissers in oude botters tegenkomt. Rondom het Veluwemeer bevinden zich vele jachthavens en watersporters komen hier graag voor wat actie. Let tijdens de boottocht goed op want misschien spot u de zeearend, torenvalk of ijsvogel wel. En er worden soms zelfs flamingo's gezien op het Veluwemeer.

Verfijn uw keuze
22 Weekendjes weg Veluwe
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Bijzonder overnachten de Veluwe - Best Western Premier Kasteel de Vanenburg (hotel)
Bijzonder overnachten de Veluwe - Best Western Premier Kasteel de Vanenburg (hotel)
  • Verblijf in een 17e-eeuws kasteel
  • Omringd door prachtige Franse tuinen
  • 1 x High Tea op de 2e dag van uw verblijf
  • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-06-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 0,00 per boeking
vanaf99
K
8,2
584 beoordelingen Weekendje weg Nederland Veluwe door reizigers van Kras