Weekend Waddeneilanden - Vogelvrij in de natuur

Misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland

Ontdekt u tijdens een weekendje Waddeneilanden een van de mooiste natuurgebieden die in Nederland te vinden zijn? Ga bijvoorbeeld op excursie door het Nationaal Park Duinen van Texel, waar u omringd wordt door adembenemende duinvalleien en heidevelden. Of gaat u liever wadlopen op Vlieland? Tijdens deze wandeltocht over kletsnatte zandbanken zijn vele zonnebadende zeehonden te spotten.

Een vogelvrij gevoel op Texel

Smult u straks van vers gevangen garnalen op Terschelling of gaat u wadlopen op Vlieland? Tijdens een weekend Waddeneilanden is het ook mogelijk om Texel te ontdekken, het meest westelijk gelegen eiland van dit noordelijke Waddengebied in Nederland. Ga hier eens op excursie door het Nationaal Park Duinen van Texel die de gehele westkust van het eiland bedekt. In dit park dwaalt u tussen de vochtige duinvalleien en groene heidevelden, terwijl zangvogels zoals tuinfluiters en graspiepers in dit natuurgebied de vrolijke melodie bepalen. Waaghalzen die zelf ook eens een ‘vogelvrij’ gevoel willen ervaren, kunnen met Paracentrum Texel een parachutesprong maken. Ervaar het onbeschrijfelijke gevoel van de suizende wind die uw wangen laat wapperen wanneer u samen met een ervaren instructeur een tandemsprong maakt vanaf 3 kilometer hoogte.

Zeehonden spotten op Vlieland

Wie graag stevig met beide benen op de grond wil blijven staan, kan tijdens een weekendje Waddeneilanden ook een bezoek brengen aan Vlieland. Op dit noordelijke eiland is het namelijk mogelijk om te gaan wadlopen met de gediplomeerde gidsen van De Noordwester. Tijdens deze excursie wandelt u door dit kletsnatte gebied over zandplaten en mosselbanken. En met een beetje geluk spot u zeehonden die liggen te zonnebaden op de uitgestrekte zandbanken. Nadat u weer bent opgefrist in het luxe 4 sterren hotel van Kras, kunt u de gezellige sfeer proeven van dit Waddeneiland. Neem in Oost-Vlieland bijvoorbeeld plaats op het terras van havenpaviljoen De Dining om het lokale alcoholische drankje Vlielander Juttersbitter te drinken.

De eeuwenoude vuurtoren van Terschelling

Als u liever smult van een portie verse schaal- of schelpdieren kunt u een bezoek brengen aan Terschelling. Op dit eiland zijn excursies te maken m et de lokale Waddenvereniging. Zo wordt u tijdens een huifkartocht vervoert langs de noordelijke kust van dit Waddeneiland. Achter deze huifkar hangt een speciaal garnalensleepnet waardoor talloze garnalen in het net achter blijven. Vervolgens worden deze kleine kreeftachtigen ter plekke voor u bereid, zodat u deze overheerlijke schaaldieren kunt proeven. Beklim in West-Terschelling ook zeker eens de wenteltrap van ‘De Brandaris’. Vanaf de top van deze oudste vuurtoren in Nederland heeft u namelijk een schilderachtig uitzicht over het kleurrijke duinlandschap van Terschelling.

8 Weekendjes weg in Waddeneilanden gevonden
Nederland
v
Waddeneilanden
v
Weekendje weg
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Streek
xWaddeneilandenv
Soort vakantie
xWeekendje wegv
Soort Weekendje weg
Wellness(2)
Vervoersoort
Eigen Vervoer(8)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
1-2 dagen(7)
3-5 dagen(8)
6-9 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(7)
7 en hoger(7)
6 en hoger(7)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Hotel(8)
Aantal sterren
3 sterren(2)
4 sterren(6)
Faciliteiten
Binnenzwembad(5)
Buitenzwembad(2)
Duurzame accommodatie(4)
Fitnessruimte(1)
Geschikt voor mindervaliden(4)
Huisdieren welkom(5)
Lift(8)
Parkeergelegenheid(8)
Restaurant(4)
Sauna(8)
Tennisbaan(2)
Wifi aanwezig(7)
Wifi gratis(8)
Afstand tot centrum
< 250m(2)
< 1km(5)
< 2km(7)
< 5km(7)
Afstand tot openbaar vervoer
< 100m(3)
< 500m(7)
< 1km(7)
< 2km(7)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(8)
€ 100 - € 199(8)
€ 200 - € 399(7)
€ 400 - € 599(1)
€ 600 - € 799(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,7
Beoordeling Weekendje weg Nederland Waddeneilanden door reizigers van Kras
Gebaseerd op 107 reviews