Maak een wandeling van de 15e eeuwse Drogenapstoren naar de 17e eeuwse Wijnhuistoren tijdens een weekendje in torenstad Zupthen. Of bewonder de middeleeuwse Berkelpoort tijdens een tocht per Fluisterboot over het riviertje de Berkel, voordat u in de paardentram de stad verder verkent. En vergeet tijdens een vakantie in Zutphen ook de bijzondere kettingbibliotheek de Librije niet, waar de boeken aan kettingen liggen!

Stedentrip naar torenstad Zutphen

Vanuit een luxe 4 sterren hotel van Kras verkent u tijdens een weekendje Zutphen deze torenstad aan de IJssel in de provincie Gelderland. Om maar meteen te beginnen met een wandeling langs de vele torens waar Zutphen al sinds de middeleeuwen om bekend staat. De 15e Drogenapstoren bijvoorbeeld, oorspronkelijk gebouwd als stadspoort maar al snel dichtgemetseld. En de 17e eeuwse Wijnhuistoren, een belfort met klokkenspel in het hart van de stad. Maar ook de Berkelpoort, onderdeel van de middeleeuwse stadsmuur en gebouwd over het riviertje de Berkel, is een bezoek tijdens een weekend in Zutphen zeker waard.

Bijzondere ervaringen in Zutphen

Natuurlijk is een weekendje weg in Zutphen meer dan alleen de vele torens. Wandel vanuit een centraal gelegen hotel naar een van de musea in de stad, zoals het Geelvinck Muziek Museum. Hier vindt u een grote collectie historische piano's. Maar u kunt ook kiezen voor een tocht over de Berkel per Fluisterboot. Onderweg vertelt een Fluisteraar, ofwel de schipper, u alles over de geschiedenis van de stad. Of neem de paardentram naar de Sint Walburgiskerk. In deze kerk bevindt zich de bijzondere kettingbibliotheek de Librije, waar de boeken zoals de naam al doet vermoeden aan kettingen liggen. Tip van Kras: boek een weekendje Zutphen inclusief voordelig 6-gangendiner en proef van de lekkerste streekgerechten.

Verfijn uw keuze
1 Weekendje weg Zutphen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
63 beoordelingen Weekendje weg Nederland Zutphen door reizigers van Kras