Weekend Zwitserland - Weekendje genieten in Zwitserland

Wegdromen in het mooiste Alpenland van Europa

Besneeuwde bergtoppen, kabbelende beekjes, kraakheldere bergmeren en groene alpenweides vormen het decor tijdens een weekend Zwitserland. Tijdens een korte vakantie Zwitserland kunt u al wandelend door het Saasdal de frisse lucht van dit Alpenland proeven. Zo kunt u de watervalletjes rondom het Mattmark stuwmeer bekijken. Of de Matterhorn beklimmen en uitkijken over Frankrijk, Italië en Zwitserland. Een onvergetelijk 'drielandenpunt'.

De bergwereld van Zwitserland ontdekken

Tijdens een weekend weg denkt u vast al snel aan het maken van een stedentrip? Maar, wat dacht u van een korte vakantie midden in de bergwereld van Zwitserland? De ideale plek voor voor een wandelweekend vol frisse lucht en indrukwekkende uitzichten. Zo kunt u tijdens een weekend Zwitserland afreizen naar het dorpje Saas Grund dat in het Saasdal ligt. Het dorp wordt omgeven door de besneeuwde bergtoppen van de Alpen en als u de gordijnen van het authentieke hotel opent wacht dan ook een indrukwekkend uitzicht. Vanuit Saas Grund kunt u de 'Alpenbloemen-wandelweg' lopen en onderweg genieten van alpenweides, kabbelende beekjes en kleurrijke bloemen zoals de Edelweiss. Saas Grund heeft niet voor niks als bijnaam 'Parel in de natuur'.

Wandelen langs het Mattmark stuwmeer

Tijdens een weekend Zwitserland mogen de kraakheldere bergmeren natuurlijk niet ontbreken. Na een stevig ontbijt in het luxe hotel in Saas Grund kunt u koers zetten naar de Mattmarksee. Dit stuwmeer laat zich kenmerken door zijn blauw-grijs gekleurde water en watervalletjes die vanaf de groene berghellingen naar beneden stromen. De vergezichten op de hoge bergen van de Alpen maken het plaatje compleet. U kunt rondom het meer een wandeling maken en meteen de 115 meter hoge Mattmark-stuwdam bekijken. Deze dam is niet alleen gebouwd van rotsblokken, maar ook van puin afkomstig van de omliggende gletsjers. Geen wonder dat Mattmark de grootste natuurlijke stuwdam van Europa is.

Reis naar de Alpenreuzen

Heeft u wel eens gehoord van de Matterhorn? Deze 4.478 meter hoge Alpenreus met eeuwige sneeuw is een van de bekendste bergen van Zwitserland. Tijdens een weekend Zwitserland kunt u deze berg vanuit het autovrije stadje Zermatt bekijken. Breng meteen een bezoek aan het Matterhorn Museum om meer te weten te komen over deze imposante berg. U kunt hier zelfs de spullen van de eerste bergbeklimmers van de Matterhorn bewonderen. Overigens is het tijdens een weekend Zwitserland mogelijk om per kabelbaan de top van de naastgelegen Klein Matterhorn-berg te bereiken. Vanaf dit bijna 4.000 meter hoge punt kunt u uitkijken over de Zwitserse, Italiaanse én Franse Alpen. Dat is nog eens een indrukwekkend 'drielandenpunt'!

Speciaal voor u geselecteerd
Wintersport Saas Grund - Hotel Etoile

Wintersport Saas Grund - Hotel Etoile

Skigegebied Saas Grund Perfect voor liefhebbers van natuur en bergen
7,3
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-12-2019
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf155
Verfijn uw keuze
1 Weekendje weg Zwitserland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort Weekendje weg
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,1
11 beoordelingen Weekendje weg Zwitserland door reizigers van Kras