Wintersport Noorwegen - Bijzonder en betoverend

De natuurspektakels van Noord-Europa

Noorwegen steelt niet alleen de harten van de avontuurlijke reiziger, maar ook van de sportieve reiziger en de cultuurzoekende reiziger. Een van de mooiste plekken van Noorwegen en misschien wel van de wereld is de Noordkaap. Maar ook de aurora borealis, ook wel het Noorderlicht genoemd, is een fascinerend spektakel om te aanschouwen tijdens uw wintersport in Noorwegen. En voor het complete plaatje kan een huskysafari door het sprookjesachtige witte landschap niet ontbreken.

Het noordelijkste puntje van Europa

Noorwegen is een langgerekt fjordenland en een hele populaire en bijzondere toeristische trekpleister. Velen vinden in dit Noord-Europese land wat zij tijdens hun vakantie zoeken: rust, ruimte, frisse lucht en ongerept natuurschoon. Vooral tijdens de winterperiode is dit land, dat behoort tot Scandinavië, een populaire wintersportbestemming. In Noorwegen is het mogelijk om het meest noordelijke puntje van heel Europa te bereiken tijdens een dagtrip naar de legendarische Noordkaap, gelegen nabij Hammerfest. Na een tocht door het sprookjesachtige witte landschap komt u aan bij het 307 meter hoge Noordkaap plateau dat het einde van het vaste land van Europa vormt. Schiet hier tijdens een wintersport Noorwegen zeker een leuk kiekje bij de beroemde globe. Vanaf deze granieten klip is het uitzicht over de Barentszzee zo adembenemend mooi dat het nauwelijks te beschrijven is.

Een onvergetelijke ervaring in Tromsø

Tijdens een wintersport Noorwegen valt u letterlijk van de ene verbazing in de andere. Nog maar net het mystieke uitzicht van de Noordkaap in uw geheugen gegrift, maakt u bij een bezoek in Tromsø alweer een nieuwe ervaring mee die uw hele leven bij blijft. Deze noordelijke stad is namelijk de uitvalbasis om het magische noorderlicht te spotten. Met een onvergetelijke noorderlichtexcursie is deze ‘ dansende’ groene lichtshow van de aurora borealis te bewonderen. De beste periode om deze grootste lichtshow ter wereld te zien is van december tot en met begin maart. In het centrum van Tromsø, dat gevuld is met kleurige woningen en pakhuizen, pronkt een van de bekendste bezienswaardigheden van deze stad: de indrukwekkende IJszeekathedraal. Het ontwerp van deze 35 meter hoge kerk symboliseert de ijsbergen, het poollicht en de poolnachten.

Een huskysafari door de witte wonderwereld

Tijdens een rondreis Noorwegen van Kras, kunt u Tromsø achterlaten en uw reis vervolgen naar Alta. Bijzonder is een excursie naar het Sorrisniva Igloo Hotel dat helemaal is gemaakt van sneeuw en ijs. Door de blauwe gloed van het ijs en de artistieke ijssculpturen is dit een magisch plek om te bekijken. Een andere plek die het bezoeken waard is tijdens een wintersport Noorwegen is Kautokeino. Niet alleen is hier het Juhls Silvergallery gevestigd waar traditionele Sami sieraden te bezichtigen zijn, ook kunt u hier een bijzondere husky tocht maken. In een slee wordt u voorgetrokken door Siberische honden met hun sneeuwwitte vacht en glijdt u avontuurlijk door de sprookjesachtige witte omgeving van Noorwegen. Blijf wel opletten want heel misschien spot u wel wilde dieren zoals rendieren, wolven, elanden of beren tussen de besneeuwde dennen.

7 Actieve vakanties gevonden
Actieve vakantie
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

Tirol - Hotel Thurner
Tirol - Hotel Thurner
  • Gelegen in een idyllisch dal vlakbij Zams
  • Ideaal voor wandel- en fietsliefhebbers
  • Inclusief Tirol West Card
  • 4, 5 of 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 18-10-2018
Reisduur 4 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf116
K