Wintersport Scandinavië - Actieve vakantie in Lapland

De bijzondere wintersportmogelijkheden van Noord-Europa

Een wintersport in Scandinavië staat bol van wintersportactiviteiten met een bijzonder karakter. Zo is het mogelijk om vanaf het Finse stadje Sirkka de noordelijke regio Lapland te verkennen, waarbij u wordt vervoerd door een roedel Siberische husky’s. Of ga eens met een sneeuwscooter op excursie door deze spierwitte streek in Noord-Europa. Om ’s avonds een magisch panorama te hebben op de 'dansende' groene lichtstralen van het Noorderlicht.

Het wintersportparadijs nabij Sirkka

Wie op wintersport naar Scandinavië gaat, kiest voor een avontuurlijke vakantie die gevuld is met unieke wintersportmogelijkheden. Natuurlijk kunt u skiën of langlaufen in deze Noord-Europese streek, maar winterse activiteiten als sneeuwscootersafari’s en een huskytocht maken deze reis pas echt bijzonder. Begin deze actieve wintersportvakantie eens in de regio Lapland, gelegen in het uiterste noorden van Noorwegen, Zweden en Finland. Het luxe 4 sterren hotel in de Finse stad Sirkka ligt nabij talloze wintersportvoorzieningen. Vanaf het hotelcomplex wandelt u binnen een paar minuten met de ski’s op de rug naar het Oy Levi Ski Resort. Dit sneeuwzekere wintersportparadijs telt maar liefst 43 uitmuntend geprepareerde pistes. Zo kent dit skigebied zeventien blauwe skipistes om te wennen aan de sneeuwpret, maar ook drie zwarte pistes waar de échte avonturiers naar beneden kunnen ‘roetsjen’.

Lapland: op zoek naar het Noorderlicht

Vanuit het luxe hotel in Sirkka kunt u tijdens de wintersport in Scandinavië ook unieke wintersportactiviteiten ondernemen. Wat te denken van een huskytocht door het magische landschap van Lapland. Met een deskundige gids van Kras zoeft u per slee door het sneeuwlandschap, waarbij u wordt voortgetrokken door deze Siberische honden met hun kenmerkende blauwe ogen. De met sneeuw bedekte naaldbomen en dichtgevroren meren in deze spierwitte streek zorgen voor onvergetelijke panorama’s. Vanuit het Finse dorpje Ylläsjarvi is het ook mogelijk om met een sneeuwscootersafari door dit gebied te racen. ’s Avonds gaat u tijdens deze excursie op zoek naar een van de meest unieke bezienswaardigheden van Lapland: het Noorderlicht. Dit magische licht zorgt door de 'dansende' groene lichtstralen voor een betoverend decor.

Het meest noordelijk punt van Noorwegen

Maak tijdens deze rondreis door het Scandinavische Lapland ook kennis met de authentieke leefwijze van de Sami, de lokale bevolking die al eeuwenlang dit gebied bevolkt. De beste plek om deze wonderbaarlijke cultuur te ontdekken is misschien wel het Sápmi Park dat ligt in het noorden van Noorwegen. Verken hier bijvoorbeeld de traditionele ‘lavvu’ tenten, de kegelvormige hutten waarin dit volk dagelijks leeft. Of plof in dit park eens neer in het Magic Theater waar u tijdens een 3D-voorstelling wordt ‘meegesleurd‘ door het rijke verleden van de Sami. Natuurliefhebbers zullen vervolgens met veel plezier op excursie gaan naar het Noordkaap plateau. In een konvooi van sneeuwschuivers en volgauto’s reist u naar dit ‘meest noordelijke puntje van Europa’. Vanaf het torenhoge uitkijkplatform heeft u onvergetelijke vergezichten op de besneeuwde kliffen, die subtiel lijken over te lopen in de lichtblauwe Arctische Oceaan.

Verfijn uw keuze
1 Actieve vakantie Scandinavië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Soort vakantie
Soort Actieve vakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Vervoersoort
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,0
72 beoordelingen Wintersport Scandinavië door reizigers van Kras