Winterzon Cuba - Een Caribisch reisfeest

Een swingende strandvakantie en ronkende oldtimers

Een vakantie onder de winterzon van Cuba is een Caribisch avontuur op het vriendelijke en authentieke eiland. In de hoofdstad Havana met zijn oude wijken, oldtimers en de levendige bevolking bent u even helemaal in subtropische sferen. Voor een swingende strandvakantie vindt u mogelijkheden in overvloed op Cuba, zoals het tropische strand van Varadero aan de noordwestkust. Liefhebbers van ruige natuur komen aan hun trekken in het zuidelijke Playa Pesquero.

Cubaanse muziek in Varadero

Alleen de ligging maakt Cuba al een ideale bestemming om een vakantie onder de winterzon te hebben. Midden in de Caribische zee met juwelen van stranden en een klimaat dat in de winter nog gemakkelijk de 25 graden haalt. De badplaats Varadero in het noordoosten doet u dan vergeten dat het winter is. De plaats ligt op een schiereiland dat als een langgerekte arm in zee ligt. Men spreekt hier over Playa Azul, ‘blauw strand’. Het witte kalkzandstrand onderstreept nog eens het fraaie azuurblauw van de lucht en de zee. Na een dagje luieren aan het strand lonkt het uitgaansleven van Varadero. Wie zin heeft in een avondje dansen met de Cubanen kan terecht bij ‘Calle 62’. Een typisch Cubaanse tent waar zowel binnen als buiten gedanst wordt op live muziek. Hij is te vinden midden op het schiereiland van Varadero en dus nooit ver weg van uw 4 sterren hotel van Kras!

Rondreis Cuba in de winterzon

Een rijke koloniaal verleden en een roerige communistische geschiedenis. Als u in de winterzon van Cuba een rondreis door het land maakt ziet u daar overal de stille getuigen van. Een excursie naar Havana, de hoofdstad van Cuba, brengt u in een levendige Latijns-Amerikaanse metropool. Direct vallen de kleurige Amerikaanse oldtimers op die sinds de jaren ’50 rijdende gehouden worden. Uit de Spaanse tijd zijn de vele koloniale gebouwen te danken. Hiervan is Plaza de la Catedral een mooi voorbeeld. Aan het hoofd van het plein staat de Catedral de San Cristóbal die gewijd is aan Columbus. Het plein is omzoomd met een typische Spaanse bogengalerij, waar meestal muzikanten voor staan die met hun traditionele ‘son’ menig bezoeker aan het dansen krijgen. Van de huidige revolutionaire periode zijn de vele muurschilderingen door de hele stad te zien met de bijbehorende kreten als ‘Revolución o muerte’.

De 'groene kust' nabij Playa Pesquero

Liefhebbers van een strandvakantie kunnen in Cuba terecht in de noordoostelijke badplaats Playa Pesquero. Deze kustplaats heeft prachtige langgerekte zandstranden, waar u neer kunt ploffen op het hagelwitte zandstrand van het luxe 5 sterren hotel van Kras. De Cubanen noemen het de 'Costa Verde', de groene kust. Het ‘groene’ gedeelte van Oost-Cuba kunt u bewonderen tijdens een excursie naar National Park La Mensura. De weg naar dit natuurreservaat voert u over hobbelige wegen naar dit ongerepte deel van het eiland. Hoogtepunt van dit ruige natuurgebied is de waterval Salto del Guayabo die met ruim 100 meter de langste van Cuba is. Op deze excursie vertelt een plaatselijke gids u alles over dieren en planten die hier huizen. Vooral de grote diversiteit aan rondhuppelende herten en kleurrijke varens maakt het Park La Mensura bijzonder.

Verfijn uw keuze
9 Zonvakanties Cuba
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Streek
Plaats
Soort vakantie
Soort Zonvakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Klantbeoordeling
Reisduur
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
156 beoordelingen Winterzon Cuba door reizigers van Kras