Winterzon Macedonië - Oude parel in de natuur

Overwinteren op een van de mooiste plekken van Europa

Hoe zou u het vinden om de kou in Nederland even te verruilen voor de winterzon op Macedonië? Strijk neer op een ligbedje aan meer van Ohrid om te zonnebaden. Cultuursnuivers halen hun hart op in het centrum van deze veelzijdige stad bij de vele historische bezienswaardigheden zoals het antieke theater. Of maak een waanzinnige wandeling in het natuurpark Galičica ten oosten van de stad.

Zonvakantie aan het Meer van Ohrid

Als zelfs op de vlag van het land de zon staat afgebeeld, dan moet het er wel het bijna hele jaar wel mooi weer zijn. Vlieg daarom met Kras naar Macedonië en laat de kou in Nederland even achter u. Dit kleine land ligt in het centrum van het Balkanschiereiland in het zuidoosten van Europa. Een van de redenen om de winterzon op Macedonië op te zoeken, is het meer van Ohrid dat op de Albaanse grens ligt. Macedonië ligt verscholen achter Albanië en Griekenland en grenst daarom niet aan de Middellandse Zee. Maar gelukkig maken de kiezelstranden met ligbedden rondom het meer dat helemaal goed. Het hotel van kras ligt direct aan het meer en vormt de perfecte plek om bij te komen van drukke en koude wintermaanden. Maak u klaar voor het ontdekken van de regio van Ohrid. Dankzij de ongerepte natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden heeft deze omgeving een plekje op de werelderfgoedlijst gekregen. Zo pronkt het antieke theater op een heuvel in het centrum van Ohrid. Het is een van de bouwwerken die nog herinnert aan de oudheid.

Ontdek de ruige natuur van Macedonië

Het landschap van Macedonië is heel bergachtig en kent prachtige karstgebieden. Alleen het midden en zuiden van het land zijn vlakker. Ten oosten van Ohrid ligt nationaal park Galičica. Noem het gerust een paradijsje op aarde, al is het alleen al om de ligging tussen het Meer van Ohrid en het Meer van Prespa. Boven alle de loof- en dennenbossen in dit park ligt de bergpas Livada op 1.568 meter hoogte. Hier staat u ‘on top of the world’ tussen beide meren en geniet u van een prachtig panorama over dit groene bergachtige wallpaper landschap. Dus trek uw wandelschoenen aan en ontdek de fauna van het park zoals de Kroeskoppelikanen en de bedreigde Balkan lynx, het nationaal symbool van Macedonië. Een dagtrip vanuit Ohrid naar dit nationaal park is tijdens een winterzonvakantie in Macedonië meer dan de moeite waard.

Macedonië, ooit het land van de kerken

Andere idyllische plekjes van Ohrid zijn te vinden waar de religieuze bezienswaardigheden van de stad schitteren. Vroeger was Macedonië namelijk het land van de kerken. Vandaag de dag zijn er nog maar een paar van over. Al zijn deze kerken wel stuk voor stuk pareltjes te noemen. Zo is in Ohrid de St. Jovan Kaneo kerk een echte trekpleister. Wandel vanuit het 4 sterren hotel van Kras in het centrum in een half uurtje naar dit prachtige plekje boven op een heuvel. Loop zeker ook een rondje om de kerk zodat u de detailrijke steenversieringen goed kunt bewonderen. Daarnaast is het uitzicht op het meer met de dobberende bootjes voor de haven ronduit waanzinnig. Vanuit de haven is het mogelijk om op excursie te gaan naar Sveti Naum. Stap aan boord van een bootje en vaar naar het klooster in het zuiden van het Meer van Ohrid, waar de basis is gelegd voor het Cyrillisch schrift. Tijdens deze tocht kunt u de skyline van de heuvelachtige stad bewonderen en goed zien hoe het imposante Fort Samuel boven de stad uittorent.

Verfijn uw keuze
1 Zonvakantie Macedonië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Plaats
Soort vakantie
Soort Zonvakantie
Vertrekperiode
Kies een datum
Accommodatie Type
Aantal sterren
Klantbeoordeling
Reisduur

Een moment geduld a.u.b.

8,4
30 beoordelingen Winterzon Macedonië door reizigers van Kras