Busreizen Luxemburg - Busreis door charmant Luxemburg

Ontdek de middeleeuwse steden en heuvelachtige natuur van Luxemburg

Tijdens een busreis Luxemburg zullen sprookjesachtige natuurgebieden en middeleeuwse steden voorbij trekken. Vooral Echternach, de oudste stad van Luxemburg, is dankzij de patriciërshuizen, klinkerstraatjes en de adbij van Willibrordus erg sfeervol. Trek in de bus uw wandelschoenen maar aan want vanuit Echternach ontdekt u ook de bossen, watervalletjes en kloven van het Müllerthal. En vergeet het 'balkon van Europa' in Luxemburg-Stad niet.

Terug naar de middeleeuwen in Echternach

In Luxemburg wisselen prachtige natuurgebieden en schilderachtige steden elkaar continu af. Tijdens een busreis Luxemburg ontdekt u niet alleen de glooiende heuvels van de Ardennen, maar ook historische bezienswaardigheden. Vooral Echternach, de oudste stad van Luxemburg, is erg bijzonder. Oude patriciërshuizen, klinkerstraatjes en de stadswallen moeten de middeleeuwen doen herleven. Breng tijdens het stadsbezoek aan Echternach eens een bezoek aan de oude abdij van Willibrordus. Dit klooster is na verwoestingen opnieuw opgebouwd zoals het in de middeleeuwen was. De abdij is vooral bijzonder vanwege de vierkante pijlers en ronde zuilen. Om ook de glas-in-lood ramen niet te vergeten.

De sprookjesachtige natuur van het Müllerthal

Wist u dat Echternach ook wel de 'Poort tot het Müllerthal' wordt genoemd? Het Müllerthal is een natuurgebied vol dichte bossen, stromende beekjes, kloven en grotten. Vanwege het glooiende landschap staat het Müllerthal bekend als Luxemburgs 'Klein Zwitserland'. De ideale plek om tijdens een busreis Luxemburg de wandelschoenen aan te trekken voor een excursie. Per Comfort Class touringcar van Kras wordt u naar dit natuurrijke gebied gebracht. Daarna kunt u een gedeelte van de 112 kilometer lange Müllerthal Trail lopen. Onderweg passeert u watervalletjes, steile kloven en stenen bruggen. Dit sprookjesachtige landschap zult u niet snel vergeten.

Het 'balkon van Europa' in Luxemburg-Stad

Tijdens een busreis Luxemburg staat er ook een dagtrip naar de hoofdstad op het programma. Luxemburg-Stad kent gezellige pleinen als het Place d’Armes, smalle straatjes en middeleeuwse huizen. Om ook de Kazematten niet te vergeten. Dit ondergrondse gangenstelsel van verdedigingswerken staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is vandaag de dag te bezoeken. Nu u toch aan het wandelen bent is ook de wandelpromenade Chemin de la Corniche een aanrader. Volgens velen is dit het 'mooiste balkon van Europa'. Het uitzicht op de rivierdalen, de Citadelle du St. Espirit en de pastelkleurige huizen van de wijk Grund zijn inderdaad prachtig. Vooral 's avonds als Luxemburg-Stad prachtig verlicht wordt!

Verfijn uw keuze
2 Busreizen Luxemburg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Busreis
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Busreis Kerst in Luxemburg
Busreis Kerst in Luxemburg
  • Hotel in centrum van Vianden
  • Nederlandssprekend personeel
  • Luxemburg-stad, Trier en Vianden
  • 5 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf409
I
8,5
geweldig6 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,5
6 beoordelingen Busreizen Luxemburg door reizigers van Kras