Busreizen Zweden - Verrassend Scandinavisch land

Van het koninklijke Stockholm tot het authentieke Malmö

In het geboorteland van ABBA is het bijna onmogelijk om u niet te laten verleiden door de schitterende bezienswaardigheden. Tijdens een busreis Zweden kunt u de hoofdstad Stockholm bezoeken waar de Zweedse kroonjuwelen liggen te fonkelen in het Koninklijk Paleis. Of liever de zuidelijke havenstad Malmö bezoeken waar u kunt smullen van authentieke ‘Köttbullar’ gehaktballetjes in restaurant Bullen?

De koninklijke wijk van Stockholm

‘Mamma mia, here I go again. My my, how can I resist you?’ De Zweedse band ABBA zou met deze zin in hun wereldhit misschien wel stiekem kunnen verwijzen naar de adembenemende bezienswaardigheden in dit Scandinavische land. Laat u zichzelf straks ook verleiden tijdens een busreis Zweden? Begin uw reis in dit Noord-Europese land bijvoorbeeld in de zuidoostelijke stad Stockholm, dat gebouwd is op 14 verschillende eilanden. Dwaal hier zeker eens rond door de centraal gelegen eilandwijk Gamla Stan. In dit oude centrum van Stockholm waant u zich door de nauwe straatjes en kleurrijke huizen die het straatbeeld kleuren bijna in middeleeuwse sferen. In deze wijk staat langs de oevers van de zeestraat Lilla Värtan het barokke Koninklijk Paleis te pronken. Bewonder hier de fonkelende Zweedse kroonjuwelen zoals de gouden kronen, sierlijke zwaarden en de koninklijke scepter.

De ‘Dancing Queen’ van Zweden

In het luxueuze warenhuis Nordiska Kompaniet, dat centraal ligt in Stockholm, zullen shopliefhebbers waarschijnlijk zelf een koninklijk gevoel ervaren. Verwen uzelf in dit exclusieve winkelparadijs bijvoorbeeld met nieuwe hakken van Balmain of een designerjurk van Calvin Klein. Na het shoppen is het mogelijk om heerlijk te relaxen in het oostelijke Djurgården Park dat gelegen is op het gelijknamige eiland. Plof gerust neer op een kleedje in de groene tuinen van het park waar u omringd wordt door fleurige rozengaarden, blauwe baaien en melodieuze zangvogels. Wie zich door deze vrolijke melodie een ‘Dancing Queen’ waant, kan op excursie naar het ABBA museum. Hier knallen de hits van deze Zweedse popgroep uit de speakers en zijn vele kenmerkende bezienswaardigheden zoals gouden platen en originele kostuums te bekijken.

De gedraaide wolkenkrabber van Malmö

Niet alleen de hoofdstad van dit oostelijke land in Scandinavië is het bezoeken waard tijdens een busreis Zweden. Ga ook eens op excursie met Kras door het zuidelijke Malmö. Het meest iconische bouwwerk van deze stad is misschien wel de 190 meter hoge Turning Torso. Deze witte wolkenkrabber is met de kronkelige draai van 90 graden een opvallende verschijning in de skyline van deze stad. Wie door het centrum van de stad loopt, zal zijn hoofd ook regelmatig omdraaien door de overheerlijke geur die uit de restaurants van Malmö ontsnapt. Stap bijvoorbeeld naar binnen bij restaurant Bullen dat gelegen is aan de met kinderkopjes geplaveide Storgatan straat. Hier kunt u smullen van het authentieke gerecht ‘Köttbullar’, de Zweedse gehaktballetjes die bedekt zijn met een romige saus.

Verfijn uw keuze
2 Busreizen Zweden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Busreis
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling

Een moment geduld a.u.b.

8,6
29 beoordelingen Busreizen Zweden door reizigers van Kras